Veel gestelde vragen

Sikkens

Hoe lang is verf houdbaar?

De houdbaarheid van verf is over het algemeen minimaal 1 jaar (de exacte houdbaarheidsperiode staat in de technische documentatie van het betreffende product). De maximale tijd is niet aan te geven. Dit is sterk afhankelijk van de temperatuur en vochtigheid tijdens de opslag, hoeveelheid in de bus/emmer, afsluiting van het deksel e.d.

Indien de verf die u weer wilt gebruiken een tijd gestaan heeft, kunt u dit zelf het beste controleren door te beoordelen of de verf nog goed door te roeren is en een gladde substantie is. Indien dit zo is, moet u het op een neutrale ondergrond uitstrijken en de volgende dag bekijken of de verf goed gedroogd is. Als dit allemaal in orde is dan kunt u de verf nog gebruiken. 

Wat is de optimale verwerkingstemperatuur voor de grond- en aflakken?

De optimale verwerkingstemperatuur voor de meeste buitenlakken en grondlagen is: 5-25°C. Bij temperaturen beneden de 5°C kan er drogingsvertraging optreden. Bij lage temperaturen of koude nachten een langere overschildertijd aanhouden tussen de verschillende lagen (meer dan 24 uur).

Moet afplakband snel worden verwijderd of juist niet? 

Rechte naden zijn vrij makkelijk te maken met afplakband. Afplakband wordt moeilijker te verwijderen naarmate het langer blijft zitten; direct na de verfklus snel weghalen dus! We hebben ook speciale soorten in de winkel die langer kunnen blijven zitten of die in het bijzonder geschikt zijn voor een bepaalde ondergrond.

Hoe voorkom je losse haren tijdens het schilderen?

Losse haren haal je heel snel uit je nieuwe kwast door hem even langs schuurpapier of een muur te halen.

 

 

Bron: Sikkens

 

 

_33A2105 _33A2105
_33A2106 _33A2106
_33A2120 _33A2120