The Extinct Animals Collection

De Extinct Animals muurbekledingen zijn geïnspireerd door Moooi’s Museum of Extinct Animals. Met het Museum of Extinct Animals viert Moooi de diversiteit van de natuur en stimuleert zo om de grenzen van de verbeelding uit te breiden. Ze benadrukken dat de kostbaarste schat van oude en huidige expedities, de onverwachte diversiteit van de schoonheid is, in al haar vormen.
De Extinct Animals Wallcovering Collection verbreedt de horizon van de designs van Moooi door toevoeging van een nieuwe verticale dimensie. Elk design van de Extinct Animals collectie is geïnspireerd door de kenmerken van een uitgestorven dier. Opvallende combinaties van kleuren, eigenschappen en de textuur van de vacht, de veren of de huid brengen de dieren weer tot leven op onze muren. Sommige ontwerpen vertellen een verhaal; anderen stimuleren onze zintuigen met behulp van beelden en texturen.

Aristo Quagga
Bedrukte muurbekleding met een afwerking in flock, geïnspireerd door de delicate vormen en vorstelijke verschijning van de Aristo Quagga.

Armoured Boar
Muurbekleding met gaas en Japans papier, die de glanzende vacht van de Armoured Boar voorstelt. Zijn bovenlichaam was bedekt met zwarte en goudkleurige schubben die hem een ornamentaal uitzicht gaven.

Dodo Pavone
3D muurbekleding met de look van zacht suède, geïnspireerd door de natuurlijke outfit van de Dodo Pavone – een zachte pluimage van zilverkleurige veren met verschillende tinten van grijs, blauw, beige en wit.

Blooming Seadragon
Bedrukte muurbekleding met flock, geïnspireerd door de mysterieuze Blooming Seadragons, die spectaculaire, op bladeren lijkende gele, bruine en groene aanhangsels konden ontplooien als een slimme camouflage.

Dwarf Rhino
Zachte suède 3D muurbekleding die teruggrijpt naar de unieke structuur van de oude huid en typische grijsbruine plooien die het lijf van de Dwarf Rhino bekleden, met de robuuste uitstraling van een harnas.

Umbrella Squid
Muurbekleding met textuurprint, ingegeven door de magische huid van de Umbrella Squid. Die was bedekt met lichtgevende ’juwelen’, die van kleur veranderden om zich aan de omgeving aan te passen.

Flying Coral Fish
3D muurbekleding met een satijnlook en een motief dat doet denken aan de borstvinnen van de Flying Coral Fish, als fijne, delicate en doorzichtige vleugels.

Blushing Sloth
Bedrukte muurbekleding met flock. Ze lijkt op de prachtige vacht van de Blushing Sloth, die zo stil en rustig leefde dat er op de buitenste lagen van zijn vacht algen konden groeien die de dieren een adembenemende gloed gaven.

Calligraphy Bird
Muurbekleding met een dessin in hoogglanzende lak, dat de elegante staartveren van de vrouwelijke Calligraphy Bird weergeeft. Ze eindigden in sierlijke krullen die rechtstreeks uit de kalligrafie lijken te komen.

Bearded Leopard
Muurbekleding op basis van folie bekleed met kurk en afgewerkt met flock. Ze is geïnspireerd op de vacht van de Bearded Leopard – lichtgeel tot diepgoud met een donkerkleurige verzameling van rozenknoppen als versiering.

Menagerie of Extinct Animals
Een fantastische fauna print – digitaal geprint op een soft-touch textiel op vlies – waarin elk van de tien uitgestorven dieren op mysterieuze wijze verborgen zit.

 

 

Bron: Arte

 

 

Inspiratie & Advies:

Partners at Home

Witte Paal 300

Schagen

0224 213554

 

menagerie-I003 menagerie-I003
UmbrellaSquid3-O966 UmbrellaSquid3-O966
DwarfRhino1-4UYS_tm DwarfRhino1-4UYS_tm
DodoPavone_other1-S7QB_tm DodoPavone_other1-S7QB_tm
ArmouredBoar3-N3N9_tm ArmouredBoar3-N3N9_tm
CalligraphyBird2-AMZJ_tm CalligraphyBird2-AMZJ_tm
BlushingSloth1-8Z7T BlushingSloth1-8Z7T
BloomingSeadragon4-C746 BloomingSeadragon4-C746